randRangeNonZero(1,9) "y^2+"+2*b+"y+"+b*b

היעזרו בנוסחת ריבוע הסכום וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(y+b)^2=?

answer

  • y^2+b*b
  • y^2+b==1?"":by+b*b
  • y^2+2*by+b==2?b:2*b

על מנת לפתור תרגיל מסוג זה נשתמש בנוסחת הכפל המקוצר:(a+b)^2=a^2+2ab+b^2 כאשר a=y ו- b=b.

כעת נציב בנוסחה: (y+b)^2=y^2+2*b*y+b^2

נפשט, נחשב ונקבל: y^2+2*by+b*b

y^2+2*by+b*b

randRange(2,7) randRange(1,7) a*a+"a^2+"+a*b*2+"a+"+b*b

היעזרו בנוסחת ריבוע הסכום וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(aa+b)^2=?

answer

  • a*aa^2+b*b
  • a*aa^2+a*ba+b*b
  • aa^2+2*a*ba+b*b

על מנת לפתור תרגיל מסוג זה נשתמש בנוסחת הכפל המקוצר:(a+b)^2=a^2+2ab+b^2 כאשר a=aa ו- b=b.

כעת נציב בנוסחה: (aa+b)^2=(aa)^2+2×ab+b^2

לפי חוקי חזקות (ab)^2=a^2 b^2

נפשט, נחשב ונקבל: a*aa^2+2*a*ba+b*b.

a*aa^2+2*a*ba+b*b

randRange(2,7) randRange(2,7) a*a+"y^2+"+a*b*2+"xy+"+b*b+"x^2"

היעזרו בנוסחת ריבוע הסכום וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(ay+bx)^2=?

answer

  • a*ay^2+b*bx^2
  • a*ay^2+a*bxy+b*bx
  • ay^2+2*a*bxy+b*bx

על מנת לפתור תרגיל מסוג זה נשתמש בנוסחת הכפל המקוצר:(a+b)^2=a^2+2ab+b^2 כאשר a=ay ו- b=bx.

כעת נציב בנוסחה: (ay+bx)^2=(ay)^2+2×abx+(bx)^2

לפי חוקי חזקות (ab)^2=a^2 b^2

נפשט, נחשב ונקבל: a*ay^2+a*b*2xy+b*bx^2.

a*ay^2+a*b*2xy+b*bx^2.

אתם צופים בבעיה. כדי לעבוד על בעיות מסוג זה, התחילו תרגיל זה.
צריכים עזרה? בקשו רמז.