randRange(2,15) randRange(2,2) 2*A A*A

היעזרו בנוסחת ריבוע ההפרש וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(a-A)^B

a^2-Ca+D

  • a^2-Aa+D
  • a^2-Ca+A
  • a^2-Da+A

עלינו לפתוח סוגריים ולפשט את הביטוי. לצורך כך ננסה לזהות האם ניתן להשתמש באחת מנוסחאות הכפל המקוצר. הנוסחה הרלוונטית היא הנוסחה לריבוע ההפרש :(a-b)^2=a^2-2*a*b+b^2. כאשר a=a ו- b=A.

נציב בנוסחה: (a-A)^B=a ^B-2*a*A+A^B

נחשב ונפשט: a^2-Ca+D

randRange(1,9) randRange(2,2) randRange(2,9) D=C*C E=2*C*A F=A*A

היעזרו בנוסחת ריבוע ההפרש וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(A-Cx)^B

Dx^2-Ex+F

  • F-Ax+Dx^2
  • A-Cx+D
  • F-Ex-Dx^2

עלינו לפתוח סוגריים ולפשט את הביטוי. לצורך כך ננסה לזהות האם ניתן להשתמש באחת מנוסחאות הכפל המקוצר. הנוסחה הרלוונטית היא הנוסחה לריבוע ההפרש :(a-b)^2=a^2-2ab+b^2. כאשר a=A ו- b=Cx.

נציב בנוסחה: (A-Cx)^B=A ^B-2*A*C*x+(Cx)^2

נפשט את הביטוי: F-Ex+Dx^2

randRange(1,9) randRange(2,2) randRange(1,9) randRange(2,9) E=2*C*A F=A*A G=C*C H=D*D

היעזרו בנוסחת ריבוע ההפרש וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(A- \frac{C}{Dy})^B

F - \frac{E}{Dy} + \frac{G}{Hy^2}

  • A - Ey + Dy^2
  • Dy^2 - \frac{E}{Dy} + Hy^2
  • F - \frac{E}{Dy} + \frac{C}{Dy^2}

עלינו לפתוח סוגריים ולפשט את הביטוי. לצורך כך ננסה לזהות האם ניתן להשתמש באחת מנוסחאות הכפל המקוצר. הנוסחה הרלוונטית היא הנוסחה לריבוע ההפרש : (a-b)^2=a^2-2ab+b^2. כאשר a= A ו- b = \frac{C}{Dy}.

נציב בנוסחה:

(A- \frac{C}{Dy})^B= A^2 -2 \cdot A \cdot \frac{C}{Dy} + (\frac{C}{Dy})^2

זכרו לפי חוקי החזקות:

(ab)^2=a^2 \cdot b^2 ו- (\frac{a}{b})^2 = \frac{a^2}{b^2}

נפשט את הביטוי :

F - \frac{E}{Dy} + \frac{G}{Hy^2}

randRange(1,9) randRange(2,2) randRange(-9,-1) E=2*C*A F=A*A G=C*C D=2*C*A*-1

היעזרו בנוסחת ריבוע ההפרש וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(Cm -A)^B

Gm^2+Dm+F

  • Gm^2Em+F
  • Gm-Em+Fm^2
  • CmEm+A

עלינו לפתוח סוגריים ולפשט את הביטוי. לצורך כך ננסה לזהות האם ניתן להשתמש באחת מנוסחאות הכפל המקוצר. הנוסחה הרלוונטית היא הנוסחה לריבוע ההפרש :(a-b)^2=a^2-2ab+b^2. כאשר a= Cm ו- b= A. שימו לב כי סימן המינוס נשאר עם Cm אך מתבטל עם A. כיוון שהוא חלק מהנוסחה ולא קשור לאיבר עצמו.

נציב בנוסחה: : (Cm -A)^B=(Cm)^2-2*Cm+(A)^2. זכרו: (-a)^2=(-a)*(-a)=a^2

נחשב ונפשט: Gm^2+Dm+F.

אתם צופים בבעיה. כדי לעבוד על בעיות מסוג זה, התחילו תרגיל זה.
צריכים עזרה? בקשו רמז.