randRange(2,9) 2

היעזרו בנוסחת הפרש הריבועים וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(x+Z)(x-Z)

x power - pow(Z,2)

ראשית ננסה לזהות האם בתרגיל זה ניתן להתשמש בנוסחת כפל מקוצר. מאחר ויש לנו סוגריים כפולים ובהם שני איברים החוזרים על עצמם (x ו-Z )פעם במינוס ופעם בפלוס,הנוסחה הרלוונטית לתרגיל היא:
a^2 - b^2=(a+b)(a-b)

כאשר a=x ו- b=Z.

נציב בנוסחה:(x)^2 - (Z)^2. ולאחר חישוב נקבל: x^2 - pow(Z,2)

x^2 - pow(Z,2)

2

היעזרו בנוסחת הפרש הריבועים וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(x+y)(x-y)

x power - y power

ראשית ננסה לזהות האם בתרגיל זה ניתן להתשמש בנוסחת כפל מקוצר. מאחר ויש לנו סוגריים כפולים ובהם שני איברים החוזרים על עצמם (x ו-y )פעם במינוס ופעם בפלוס,הנוסחה הרלוונטית לתרגיל היא:
a^2 - b^2=(a+b)(a-b)

כאשר a=x ו- b=y.

נציב בנוסחה:(x)^2 - (y)^2. ולאחר חישוב נקבל: x^2 - y^2

x^2 - y^2

2 randRange(2,9)

היעזרו בנוסחת הפרש הריבועים וכתבו ביטוי שווה ערך ללא סוגריים:

(coefa+b)(coefa-b)

pow(coef,2) a power - b power

ראשית ננסה לזהות האם בתרגיל זה ניתן להתשמש בנוסחת כפל מקוצר. מאחר ויש לנו סוגריים כפולים ובהם שני איברים החוזרים על עצמם ( coefa ו-b ) פעם במינוס ופעם בפלוס,הנוסחה הרלוונטית לתרגיל היא:
a^2 - b^2=(a+b)(a-b)

כאשר a=coefa ו- b=b.

נציב בנוסחה:(coefa)^2 - (b)^2. ולאחר חישוב נקבל: pow(coef,2)a^2 - b^2. חשוב לשים לב ש: (coefa)^2=pow(coef,2)a^2 לפי חוקי חזקות.

pow(coef,2)a^2 - b^2

אתם צופים בבעיה. כדי לעבוד על בעיות מסוג זה, התחילו תרגיל זה.
צריכים עזרה? בקשו רמז.