randRange(-5,5) randRange(2,12) P*pow(X1,P-1)

מצאו את השיפוע של הפונקציה הבאה בנקודה x=X1

f(x) = x^{P}

SOL

כדי למצוא את השיפוע של הפונקציה יש למצוא ראשית את הנגזרת שלה.

נגזור את הפונקציה לפי נגזרת של חזקה - (x^n)^'=nx^{n-1}

f'(x)=Px^{P - 1}=Px^{coefficientFix(P-1)}

נציב את הערך המבוקש בנגזרת למציאת השיפוע:

f'(X1)=P \cdot negParens(X1)^{coefficientFix(P-1)}=P \cdot negParens(pow(X1,P-1))=SOL

f'(X1)=P \cdot negParens(pow(X1,P-1))=SOL

שיפוע הפונקציה בנקודה הוא SOL.

אתם צופים בבעיה. כדי לעבוד על בעיות מסוג זה, התחילו תרגיל זה.
צריכים עזרה? בקשו רמז.